Köszöntelek a Rába oldalán!

A Rába néptáncegyüttes oldalán tájékozódhatsz múltunkról, jelenünkről, jövőnkről.

A Rába Néptáncegyüttes 1950-ben alakult, napjainkban szakmai szempontból a Nyugat-dunántúli Régió egyik vezető néptáncegyüttese, aktívan szerepet vállal Győr és a régió néptáncéletében szervezőként és résztvevőként egyaránt. Az együttes egyik fő feladata a kárpát-medencei néptánc, népzene szélesebb körben való továbbéltetése.

Az Rába Néptáncegyüttesben az utóbbi 15 évben, a szervezeti, szakmai megújulást követően, egy kiváló képességű táncos közösség nevelkedett fel, akik a táncot, a hagyományokat kellő tisztelettel tanulják, használják.

Az együttes az ország egyik legrégebbi néptáncegyüttese. Rengeteg eredmény, siker övezi az együttes történetét, talán a legkiemelkedőbb siker a Fölszállott a Páva – 2012 tehetségkutató vetélkedő döntőjébe való jutás, ahol a Magyar Művészeti Akadémia különdíját nyerték el. 2012-ben III., 2016-ban II. helyezést ért el az együttes a Zalai Kamaratáncfesztiválon. E mellett az elmúlt 6 évben az együttes háromszor nyerte meg az ajkai Bakony Néptáncfesztivált, és háromszor végzett a második helyen.

A mai Rába Néptáncegyüttes egy olyan sajátos ízt hordoz megjelenésében, műsoraiban, megnyilvánulásaiban, amely egyedivé teszi a jelenlegi táncházmozgalomban.

Az együttest középiskolás, egyetemista fiatalok és felnőtt táncosok alkotják, foglalkozásaikat a Generációk Házában tartják.

Nagyon szépen köszönjük a támogatást, hatalmas élmény volt a Fölszállott a páva tehetségkutatón való részvétel mindannyiunknak!


  A Felszállott a Páva című vetélkedőben az első középdöntő során készített kisfilmet a Rába néptáncegyüttesről ide kattintva tekinthetik meg. (Szepesvári Csaba)
  A Felszállott a Páva című tehetségkutatóról Szepesvári Csaba által készített képeket ide kattintva tekinthetik meg.

Köszönjük szépen Delbó Eszternek, Antal Áronnak, az együttes vezetőinek, és Delbó Krisztának is, nélkületek nem sikerült volna!

Az alábbi videók találhatók az interneten az együttesről:
Fölszállott a Páva, 2012:
  Selejtező, Győr; 12:12-től Szucsági táncok
  Elődöntő, Budapest; 2:01:25-től Küküllőmenti táncok
  Középdöntő, Budapest; 9:10-től Magyarpalatkai táncok
  Döntő, Budapest; Rábaközi táncok

Ajka, 2011:
  Feketelaki
  Botoló és pergetés
Ajka, 2010:
  Palatkai
  Budatelki
Ajka, 2009:
  Küküllőmenti

Egyéb felvételek:
  Szucsági közösségi napok, 2009

Így bulizunk mi:
  Táncház Rábcakapin, 2009
  Disznóvágás az Ürmös táncegyüttessel Rábcakapin, 2010